Bankje in een tuin
 • Inspiratie

Test: wat voor avontuinier ben jij?

28 januari 2023 · Aangepast op 10 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Welke avontuinier ben jij?

We kunnen niet altijd ver van huis zijn, thuis ontpoppen we ons tot ware avontuiniers! Er worden tenten gebouwd, vogels gespot en ‘s ochtends drinken we massaal buiten ons kopje oploskoffie met die karakteristieke badslippers aan (met tennissokken erin). Het campinggevoel in je achtertuin. Heerlijk! Normaal gesproken ben jij misschien een backpacker of toer je rond met de caravan. Maar wat voor avontuinier ben je eigenlijk? We hebben er tot nu toe drie gespot:

1. De ‘mijn huis is mijn hostel’-backpacker

Het liefst zou je nu ergens in Chili naar poedoes speuren. Of door de straten van Ubud slenteren. Maar jij maakt er in jouw tuin ook een feestje van. Natuurlijk zeul je die backpack niet door je hele huis. Jouw slaapkamer is je hostel, dus die tas die blijft daar. Dit type avontuinier herken je aan:

 • Gebrek aan een tafel, jij picknickt liever. Back to basics!
 • Is er wel een hangmat, kleed, kussen of Fatboy om lekker op te relaxen. Of een goede stoel waarvandaan je iedere dag in je reisdagboek schrijft.
 • Er staat een houtkachel, vuurkuil, gaslampje of waxinelichtje voor de sfeer. Misschien een beetje wierrook om de illusie compleet te maken.
 • Het liefst heb je ook wat cultureel verantwoorde muziek aan staan. Of oerwoudgeluiden

2. De Bourgondische BBQ’er

Of je nu op een camping staat of in een lodge in Zuid-Afrika verblijft, iedereen herkent jou als levensgenieter. En dat is thuis niet anders. Ook hier zorgt jij dat het je aan niets ontbreekt. En dat je volop nieuwe ervaringen deelt. Die kunnen namelijk gewoon uit je eigen koelkast komen! Dit type avontuinier herken je aan:

 • Een loungeset of op zijn minst verstelbare stoel die zo comfortabel is dat je er gerust de hele middag in kan blijven zitten, of liggen. Zolang je maar je zelf gemaakte quarantini binnen handbereik hebt.
 • Een volledig uitgeruste tuinset inclusief een gedekte tafel die doet vermoeden dat het kerstdiner naar dit voorjaar verplaatst is.
 • Een BBQ. En niet zomaar één. Je zou het eerder een buitenkeuken noemen. Zo’n groot bakbeest dat hij een bijnaam heeft. Waarschijnlijk Phil (The Grill).
 • Een koelbox, of tweede koelkast in de tuin. En hier tover je de hele dag de lekkerste drankjes en hapjes uit.

3. De Nuchtere Nederlander

Waar je ook bent, jij hebt niet veel nodig. Wat je nu zou doen als je in Canada aan het rondtoeren was? Voor je camper zitten, in je luie stoel en een boek lezen. En dat kan in je tuin ook gewoon. Natuurlijk is de omgeving een belangrijke factor, maar in je eigen achtertuin heb jij geen bijzondere dingen nodig om te genieten. Staat dit in jouw tuin?

 • Een goede stoel en een tafel waaraan je ’s ochtends je koffie kan drinken en ’s middags je boek kan lezen. Een campingstoel is eigenlijk ook al prima.
 • Een BBQ, want ja… óók Nuchtere Nederlanders houden van barbecueën! Maar er zal niet snel een beef wellington van de grill rollen.
 • Een goed boek, of een e-reader vol goede boeken
 • Een gaslamp of andere verlichting om ook ’s avonds te kunnen lezen, of een spelletje te kunnen doen.

Als je jezelf hier niet in herkent, misschien ben jij wel een nieuwe soort! Een nieuwerwetse Neanderthaler die alle tuinmeubelen wegdoet en de hele dag door krijttekeningen op de tegels maakt? Een stiekeme stylist die de achtertuin volledig naar de laatste trends aan het inrichten is? Of misschien de avontuinier-spotter die zijn dagen slijt met het bespieden van het type tuingangers in de buurt… dat zal ik zelf dan wel zijn. Ach, het houdt je van de straat!

Wat vond je van dit artikel?