Vrouw in een kajak
  • Vrijbuiters aan het woord

Watersport, kajakken met Sylvia in Zweden

14 november 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 1 min

Kajakken op zee in Zweden

Wie denkt aan Zweden, denkt waarschijnlijk aan bomen en meren. Logisch ook, want bijna 70% van het land bestaat uit bos. Maar ook biedt het land een prachtige en veelzijdige kustlijn. Van uitgestrekte stranden tot verborgen pareltjes met schattige baaien. De zee in Zweden is in de zomer vaak rustig en mooi blauw. Maar ook lekker fris. Heerlijk dobberen op je opblaasbare luchtbed is fijn, maar in Zweden gaan we het liefst voor wat extra avontuur.

We besluiten de zee op te gaan met een Kajak. Vanuit de camping Friluftsbyn in de Hoga Kusten worden verschillende tochten georganiseerd. Hoewel we al regelmatig het water op gaan is de kajak nieuw. Dus vinden we het fijn om met een gids en een groep mee te gaan. We verzamelen in het begin van de avond bij het kajak center. Omdat het midden in de zomer is, is het lekker lang licht en kunnen we prima in de avond nog op pad.

We maken kennis met ons groepje van 8 personen en krijgen uitleg van de gids. De kajaks zijn aan te sturen met een roer en dat betekent dat je je voeten kan gebruiken om te sturen. Dat is leuk, maar ook wel even wennen. Nadat we alles uitgelegd hebben gekregen gaan we het water op. De grootste uitdaging zit hem in het instappen zonder om te vallen. Gelukkig brengt iedereen het er goed vanaf.

We varen zo’n 2 uur op zee en maken nog lekkere snacks boven het vuur. Op een onbewoond eiland stappen we daar even voor uit. Een outdoorbeleving is pas compleet met wat lekkers te eten of te drinken. Daar hebben we bij Vrijbuiter ook genoeg voor. Bijvoorbeeld een draagbare barbecue of een goede thermosfles. Zo genieten we zelfs op de meest afgelegen plekken van wat lekkers. Vandaag staan er geroosterde broodjes en een goede bak koffie op het programma.

Wanneer we terug naar de kust peddelen worden we getrakteerd op het mooiste uitzicht van vandaag. Een prachtig ondergaande zon die langzaam achter de wolken zakt. Een ervaring die we niet snel meer vergeten.

Sylvia Heeren, E-commerce coördinator

Als je van watersport houdt, dan hou je zeker van suppen! Daarvoor kun je ook gewoon in Nederland blijven hoor 😉

Wat vond je van dit artikel?