Groep suppers in de grachten van Gouda
  • Vrijbuiters aan het woord

Watersport, met collega’s suppen door Gouda

17 oktober 2022 · Aangepast op 27 maart 2024 · Leestijd 1 min

Met collega’s suppen door Gouda

Over de mooie grachten van de historische binnenstad.

“Bukken, pas op je hoofd”! Weleens door de historische binnenstad van Gouda gesupt? Dan weet je dat je heel veel lage bruggetjes tegen gaat komen. Maar een beetje uitdaging gaan wij niet uit de weg!

Het was hoog tijd voor een leuke teamactiviteit. Met een groep van zo’n 15 Vrijbuiters vertrokken we in onze sportiefste outfit naar Jaba SUP en kano verhuur in Gouda. Een mengeling van ervaren en niet-ervaren suppers. Dat beloofde wat! Bij aankomst lagen de sups al op ons te wachten. Na een korte instructie en toelichting van de route was het zover, we konden het water op! De één vol zelfvertrouwen (of misschien lichtelijk overmoedig), de ander met trillende benen in de hoop niet in de gracht te belanden.

Daar gingen we, over de mooie grachten van de historische binnenstad. Waar het begin voor velen nog wat onwennig was en de eerste brug nog een heel obstakel, ging het met de minuut beter en soepeler. Op de knieën, plat op de buik of toch op de rug, iedereen had zo zijn eigen tactiek om onder alles door te peddelen. De route ging over de Hoge Gouwe langs de Visbanken, door de smalle grachtjes langs de prachtige Sint-Janskerk en de museumtuin van Museum Gouda, richting het Houtmansplantsoen. We trokken in ieder geval veel bekijks! Na zo’n anderhalf uur peddelen kwamen we weer bij ons beginpunt aan, wat een ontzettend leuke route. Tegen alle verwachtingen in heeft niemand een nat pak gehaald. Natuurtalenten!

Team Vrijbuiter Gouda

Lees ook Sylvia’s kajak avonturen in Zweden!

Wat vond je van dit artikel?