Wanneer kies je een travelbag?
De warme zonnestralen strelen je huid. Je strijkt neer op een parelwit strand met een watermeloensapje in je handen. Je staat op, strompelt richting de azuurblauwe zee en neemt een verfrissende duik. Zodra je omhoogkomt, kijk je naar de wuivende palmbomen. Zie je het al voor je? Wie weet zit jij ’s zomers in een mediterraan gebied met je gezin, waarbij je van plek-naar-plek rondreist. Of een backpack-avontuur door Thailand waarbij je van Noord naar Zuid reist met de trein, scooter en boot. Je bent veel onderweg, maar loop je niet heel de dag met een backpack? Dan is een travelbag de ideale tas voor jou.
Voordelen van een travelbag:
-Praktisch
-Allround: weinig poespas en dik materiaal
-Goed voor korte loopafstanden
-Afritsbaar dagrugzakje
Travelbags zijn allround tassen. Die hebben aan de buitenkant weinig bandjes en zijn van dik materiaal gemaakt. De flap kun je aan de achterkant wegritsen en jouw draagsysteem komt tevoorschijn. Dit draagsysteem is ervoor gemaakt om op je rug te dragen en heeft een heupband. Daarmee kun je het voor korte afstanden prima gebruiken, maar is niet geschikt om een lange tocht mee te lopen. Aan de voorkant zit een afritsbaar dagrugzakje, die je zelfs aan de voorzijde kunt vastklikken.
Extra voordelen
Je pakt de bus in Mexico, maar je moet je truitje pakken (want de airco staat op standje Noordpool). Ineens bedenk je je dat die helemaal onder in de tas ligt. Gevolg? Jij haalt vluchtig je tas overhoop terwijl heel de bus ongeduldig op je wacht. Een travelbag heeft gelukkig één groot vak, waardoor je heel makkelijk bij je spullen komt. Een verademing als je even snel je jurkje moet pakken. Als je eenmaal bent aangekomen op plaats van bestemming, laat je je grote rugzak achter in je hotelkamer. Voor die toffe zipline-excursie in de weelderige jungle neem je natuurlijk alleen jouw dagrugzakje mee. Dit soort tassen zijn dus fijn als je van plek-naar-plek reist en niet heel de dag met de tas op je rug rondwandelt. Waarom kan ik met deze tas beter geen trekking doen? Simpel. Het draagsysteem bij een trekkingsbackpack is veel steviger en ergonomisch. Het is ervoor gemaakt om het gewicht goed te verplaatsen op je rug. Houd je travelbag maar voor je backpack-avonturen.
Wanneer kies je een trekkingsrugzak?
Trek jij je stevige wandelschoenen aan en ben jij van plan om een meerdaagse trekking te doen? Trotseer je de kou en hoogte tijdens de Evert Base Camp of ga je wildkamperen tijdens The Balkan Trail door Albanië, Kosovo en Montenegro? Dan heb je een stevige tas nodig waar je je tent, slaapzak en kookspullen in passen. Een trekkingsrugzak is perfect voor jouw trip.
Voordelen van een trekkingsrugzak
-Stevig draagsysteem
-Ergonomisch
-Dikke heupbanden
-Veel vakjes
Voor zo’n soort vakantie heb je een rugzak nodig die ergonomisch goed aansluit op je lichaam. Je draagt de trekkingsbackpack tenslotte langer op je rug. Het gewicht moet daarom goed verdeeld worden. Hoe zwaarder zo’n tas is, hoe dikker je heupband moet zijn. Kijk dus of de rugzak een degelijke heupband heeft, die het gewicht beter op de heupen plaatst. Bovendien is het draagsysteem veel steviger. Zorg dat zo’n rugzak is afgestemd en goed op je rug zit. Als je een week met je tent en slaapzak op je rug loopt, dan moet de tas wel lekker op je rug zitten. De bandjes aan de zijkant kun je goed afstellen en je hebt de ruimte om bijvoorbeeld je wandelstok eraan te bevestigen.
Zit je tas niet helemaal vol? Dan is het belangrijk om het gewicht zo dicht mogelijk tegen je rug aan te hebben. Als je namelijk met een tas loopt waar al het ‘zware’ gewicht aan de onderkant hangt, dan loop je naar achter geleund. Zorg dat de spullen dicht tegen je rug aan zitten, in het centrale deel van je rugzak.
Extra voordelen
Nog een ander voordeel van een trekkingsrugzak is dat het veel vakjes heeft. Stel, je bent onderweg en je hebt ineens trek. Uit je heuptasje tover je een mueslireep tevoorschijn. Ben je iets te fantastiek aan het hiken en loop je voortdurend op die vervelende blaar? Stop. Neem even pauze. Pak je tas en haal uit het bovenste vakje een EHBO-kit. Het is maar goed dat je die extra blaarpleisters hebt ingepakt. Met al die vakjes kom overal makkelijker bij. Bekijk hier onze trekkingsrugzakken.