Barbecue
  • Merken

Welkom in de wereld van CADAC

13 maart 2023 · Aangepast op 10 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Over CADAC

CADAC is leverancier van barbecues voor alle gelegenheden en locaties: van terras, tuin en balkon tot camping, picknick of boot. Van oorsprong is CADAC een Zuid-Afrikaans bedrijf, opgericht in 1948. Al 75 jaar staan zij garant voor kwaliteit en innovatie. CADAC biedt een breed assortiment aan barbecues; camping barbecues, gasbarbecues en elektrische barbecues. Kenmerkend is het modulair systeem; je kunt je CADAC uitbreiden met diverse accessoires zoals een pizzasteen, paella pan, BBQ Plancha, etc. Om een braai party helemaal compleet te maken biedt CADAC ook veel BBQ accessoires, zoals een Bluetooth thermometer, kookboekjes, smoker box, etc.

CADAC & Dometic

Sinds 2022 maakt CADAC deel uit van de Dometic groep. Dometic is een wereldwijd opererend bedrijf met een lange geschiedenis in het creëren van toonaangevende producten voor buitengebruik, thuisgebruik en professioneel gebruik. Met bijna 40.000 wederverkopers en reparatiewerkplaatsen over de hele wereld kun je Dometic overal vinden. CADAC barbecues vullen het Dometic assortiment met outdoor producten perfect aan en samen voorzien zij in alle mogelijke oplossingen op het gebied van outdoor recreatie!

Barbecues voor verschillende gelegenheden

Als je je afvraagt welke barbecue het beste bij je past, kun je je bedenken waar je hem het meest zult gebruiken. Je kunt kiezen uit balkon-, tafel-, boot- of campingbarbecues. Als je het vooral belangrijk vindt dat je barbecue klein is en dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, dan zijn de mobiele, compacte gasbarbecues perfect voor jou.
Naast het kiezen van de juiste plaats voor je volgende barbecue, moet je ook weten hoeveel geld je beschikbaar hebt en hoeveel je bereid bent te investeren in je nieuwe barbecue. De gasbarbecues van CADAC zijn er in verschillende prijsklassen. Er is dus voor ieder wat wils!

Hoe kies je de juiste camping BBQ?

Kamperen betekent buiten koken! Maar hoe kies je nou de meest geschikte barbecue voor jou?
Wie denkt aan kamperen, denkt aan buiten koken en buiten eten. Waar het thuis soms nog een uitdaging is om met onze drukke schema’s een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten, is dit op vakantie heel anders. Koken is dan nog veel leuker. Je kunt de tijd nemen, pakt er een biertje of wijntje bij, terwijl je ondertussen een kletspraatje met je vakantiebuurman maakt. Tegenwoordig zijn de opties voor buiten koken een stuk uitgebreider dan vroeger. Er zijn barbecues in alle soorten en maten, die je eenvoudig meeneemt op vakantie!

Startende kampeerder: Skottelbraai

Ga je voor het eerst kamperen? Moet de barbecue vooral praktisch zijn, niet te veel kosten en toch jaren mee gaan? Denk dan aan de originele Skottelbraai, of zijn broertje; de Paella Braai. Deze driepoten wegen weinig en zijn eenvoudig mee te nemen door het afneembare onderstel. Hij wordt geleverd met een Skottel of een paella pan, waarvan de diameter groot genoeg is om er van alles op te bereiden; aardappeltjes met vlees, roerbakgerechten, pannenkoeken of een heerlijke risotto. Zo kun je eenvoud en gemak toch combineren met een gevarieerde maaltijd.

Happy campers: Compacte gasbarbecue

Kook je voornamelijk voor twee of drie personen? Of heb je weinig ruimte in je auto of camper? Dan is de Safari Chef ideaal. Met zijn inklapbare pootjes en lichte gewicht (minder dan 4kg) neem je hem eenvoudig mee. Het compacte formaat vormt geen belemmering in de mogelijkheden. Deze kleine alleskunner wordt standaard geleverd met een BBQ rooster, een bakplaat, een pandrager en een pan, die tevens dienst doet als deksel als je hem omdraait.

Kamperende gezinnen: Camping BBQ

Als je met je gezin gaat kamperen kook je meestal voor zo’n 4 personen. Bij voorkeur neemt de barbecue niet te veel ruimte in, als je met de auto gaat. Toch wil je wel een complete maaltijd bereiden voor je gezin. De Carri Chef 40 is een handig toestel met een afneembaar onderstel. Je kunt er op bakken, grillen, koken en stoven en je bergt hem eenvoudig weer op in de meegeleverde draagtas.

Kamperende gezinnen: Luxe BBQ op gas

Ga je met je gezin, vrienden of familie kamperen en wil je wat meer luxe? Ga dan voor de Carri Chef 50. Deze barbecue heeft schroefpoten en een ‘kruidenplateau’ voor extra stevigheid. Met een diameter van 48cm is de Carri Chef 50 het grootste model in de CADAC camping range, maar ook het model met de meeste mogelijkheden! Er zijn maar liefst 8 kookoppervlakken beschikbaar, zodat je elk denkbaar gerecht kunt maken op deze luxe all-in-one barbecue.

Hip & trendy: Tafel BBQ

Wil jij de show stelen op de camping? Je nieuwe campingburen jaloers maken met een hippe, maar veelzijdige barbecue? Dan kies je voor de Citi Chef 40. Deze tafelbarbecue is verkrijgbaar in 3 trendy kleuren en is onverwacht veelzijdig!

Ontbijt met koffie: 2 kookgedeeltes

De 2 Cook 3 Pro Deluxe heeft 2 kookgedeeltes die apart van elkaar te gebruiken zijn. Dit model wordt geleverd inclusief percolatorhouder. Zo kun je dus je ontbijt klaarmaken, terwijl je een kopje koffie zet. Door de meegeleverde grill- en bakplaat zijn de mogelijkheden eindeloos op deze compacte camping BBQ.

Lees de Barbecue verhalen van onze eigen Vrijbuiters!

Wat vond je van dit artikel?