Vrijbuiter Meinie
  • Achter de schermen

Werken bij Vrijbuiter – kijkje in eigen keuken

16 maart 2023 · Aangepast op 17 augustus 2023 · Leestijd 4 min

Vrijbuiter-medewerkers: ze zijn er in alle soorten en maten. Van de doorgewinterde kampeerders en backpackers, tot de ultieme zonaanbidders en strand-lanterfanters. Vakantie vieren doen ze allemaal op hun eigen manier. De ene is meer van een stevige wandelvakantie in de bergen, de ander maak je het blijst met een citytrip. De ene staat het liefst op ski’s, de ander het liefst achter een barbecue.

We zoomen in op een hecht team van allemaal unieke Vrijbuiters, met toch allemaal wat gemeen: de gedeelde passie voor vakantie en avontuur, groot of klein, gepland of onverwachts. Een kijkje in eigen keuken dus!

Vandaag aan het woord: Meinie
Werkt bij Vrijbuiter als: Verkoop-adviseur Kamperen & Klantcontact sinds: Maart ‘22

Ik kom hier al járen als klant, ik ben zelf ook een fanatieke kampeerder.

Hoi Meinie! Je werkt nu precies een jaar bij Vrijbuiter, weet je nog dat je dacht: “hé, daar zou ik wel willen werken”?

Oh, ja dat weet ik nog precies! Mijn man en ik waren destijds bezig met het bouwen van onze camper. Voor dat project hadden we natuurlijk allerlei spulletjes nodig, en laten we die nou net bij Vrijbuiter verkopen. Toen we een keer in Gouda waren om ons camper-boodschappenlijstje bij elkaar te shoppen, werd er op dat moment een nieuwe medewerker ingewerkt.

Aha, je kwam hier dus eerst als klant?

Ja klopt, ik kom hier al jáááren als klant. Ik ben zelf ook een hele fanatieke kampeerder en we waren toen dus bezig met de zelfbouw van onze camper. Toen ik die nieuwe medewerker zag, ontstond spontaan het idee en ik dacht: “oh, dat lijkt mij eigenlijk ook wel hartstikke leuk!”. Ik besloot om thuis te gaan kijken of er nog vacatures waren. Die waren er!

Wat leuk! Maakte het je nog uit waar je zou komen te staan of wilde je vooral gewoon in de kampeer-branche werken? 

Op dat moment maakte het me niet heel veel uit, de vacature die toen openstond was vooral voor Adviseur Tentkamperen. Uiteindelijk sta ik meer bij het Camper- & Caravan-kamperen en dat vind ik eigenlijk ook wel veel leuker. Ik heb vroeger ook zeker met een tent gekampeerd hoor, dat is er met de paplepel ingegoten, maar ik heb zelf nóg meer met camper- en caravan-kamperen. Daardoor verkoop ik ook echt vanuit mijn eigen ervaring.

Ik verkoop vanuit mijn eigen ervaring.

Ja, dat is heel waardevol. Ik weet zeker dat ze hier heel blij waren met je sollicitatie!

Haha, ik weet nog dat er onderaan de vacature stond: “Wij worden extra blij van persoonlijke, ludieke en avontuurlijke inzendingen. Verras ons!”. Dat sprak me heel erg aan, maar vond het ook wel lastig! Gelukkig heb ik hele handige kinderen. Ik had allerlei oude foto’s opgezocht, kampeer-gerelateerde foto’s. Kamperen met de camper, winterkamperen, motorkamperen… En kijk, hier! Dat zijn mijn oma, moeder en ik tijdens het kamperen.
Samen met mijn dochter heb ik toen deze foto’s in een Prezi Presentatie verwerkt en die verstuurd met mijn sollicitatie. Als je op een foto klikte kwam er een stukje tekst tevoorschijn.

Wauw, wat een bijzondere foto’s! Dat “verras ons” heb je wel waargemaakt. Zijn er achteraf gezien dingen in het werk die jóu hebben verrast?

Wat ik misschien niet verwacht had, is dat je ook regelmatig stellingen aan het verbouwen bent op de vloer. Maar dat hoort er nou eenmaal ook bij en het is fijn als alles er daarna weer mooi uitziet. Wat me echt positief heeft verrast is het collegiale aspect. Ik kan me m’n eerste week nog goed herinneren, ik vond dat ik zo warm werd ontvangen. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik toen ik iets vergeten was. Ik was die dag bezig geweest met invakken en had de lege dozen even in een winkelwagentje gedaan. Toen ik thuis kwam dacht ik meteen: “Oh, shit, ik ben dat karretje vergeten weg te zetten!”. Ik baalde daar echt van. De volgende ochtend, toen ik de winkel weer in kwam, was het karretje weg. Ik zei sorry tegen mijn collega, waarop hij antwoordde: “Nee joh, dat maakt toch niet uit. Je was met genoeg andere dingen bezig, ik heb het even weggezet”. Dat vond ik zo’n fijne reactie, er is echt een werkcultuur van ‘we doen dit samen’.  

Er is echt een werkcultuur van ‘we doen dit samen’.

Tijdens ons gesprek staan we bij de stelling van het camping-servies. Terwijl een tweetal klanten het ‘glas’-werk aan het bekijken is, klettert er opeens een stapel wijnglazen op de grond. “Mooi, die zijn meteen getest!”, zegt Meinie lachend. “Handig toch, van die onbreekbare wijnglazen voor op de camping!”.

Wat vind je van de werkzaamheden?

Ik vind het gewoon heerlijk om over kamperen te praten. Leuke gesprekjes met allerlei verschillende klanten. Ik zeg wel eens: “je gooit er een kwartje in en ik lul voor een euro”. Laatst zei een klant in een gesprek: “ik houd je van je werk af”, waarop ik zei: “nee hoor, dit ís mijn werk!”. Kamperen vind ik zelf erg leuk om te doen, dus als ik daarover mag vertellen, vind ik dat alleen maar fantastisch. Daar krijg ik echt energie van.

Je gooit er een kwartje in en ik lul voor een euro!

Naast het werk in de winkel werk je ook bij klantcontact, ervaar je dat daar ook zo?

Wel op een andere manier. Aan de telefoon zie je iemand toch niet persoonlijk en je ziet ook niet altijd direct resultaat als je iets voor een klant hebt opgelost. Mensen bellen regelmatig met vragen over bestellingen of komen soms met een klacht. Maar er ontstaan ook echt wel eens leuke onderonsjes hoor. Wat ik leuk vind is het gevoel hebben dat mensen echt geholpen zijn. Een beetje het ‘Help, red mijn vakantie’-idee. Het is fijn als je dingen kunt fixen voor mensen en problemen probeert op te lossen. Als je een hulpverlenende instelling hebt kom je een heel eind. 

Kamperen vind ik zelf erg leuk, dus daarover mogen vertellen, vind ik alleen maar fantastisch.

Bedankt voor alle informatie en je aanstekelijke enthousiasme! Dan een laatste vraag… Wat is je favo Vrijbuiter-product of wat staat er nog hoog op je verlanglijst?

Ha! Ja, wat ik echt graag wil hebben én binnenkort zeker ga kopen, is de Yellowstone Lake-stoel van Outwell. Wil je hem zien? Kijk, hij kan lekker smal worden opgevouwen en zit gewoon erg lekker. Top-ding.

Het is fijn als je dingen kunt fixen voor mensen, een beetje het ‘Help, red mijn vakantie’-idee. 

Net als Meinie werken in een gezellig team van Vrijbuiters? Bekijk hier onze vacatures.

 

Lees meer verhalen van Vrijbuiter

Wat vond je van dit artikel?