High five
  • Vrijbuiters aan het woord

Werken bij Vrijbuiter – kijkje in eigen keuken

24 februari 2023 · Aangepast op 6 juni 2024 · Leestijd 3 min

Vrijbuiter-medewerkers: ze zijn er in alle soorten en maten. Van de doorgewinterde kampeerders en backpackers, tot de ultieme zonaanbidders en strand-lanterfanters. Vakantie vieren doen ze allemaal op hun eigen manier. De ene is meer van een stevige wandelvakantie in de bergen, de ander maak je het blijst met een citytrip. De ene staat het liefst op ski’s, de ander het liefst achter een barbecue.

We zoomen in op een hecht team van allemaal unieke Vrijbuiters, met toch allemaal wat gemeen: de gedeelde passie voor vakantie en avontuur, groot of klein, gepland of onverwacht. Een kijkje in eigen keuken dus!

Vandaag aan het woord: Claudia.
Werkt bij Vrijbuiter als: Verkoopmedewerker – Kassa & Servicebalie sinds eind april ‘22.

Ik werd meteen opgenomen in het team, het was vanaf dag één gezellig.

Hoi Claudia! Weet je nog wat je prikkelde om bij Vrijbuiter te solliciteren?

Ja, ik stuitte op de vacature. Ik zocht eerlijk gezegd gewoon naar een baan en dit leek me wel leuk, mede door de branche! Ik boulder graag en kon me vinden in de profielbeschrijving. 

En toen was je aangenomen! Wat herinner je je nog van je eerste werkweek, welke indrukken deed je op? 

Ik werd meteen opgenomen in het team, het was vanaf dag één gezellig. Het viel me echt op dat iedereen aardig deed, tegen zowel de klant als de collega’s. Zo werden er leuke praatjes gemaakt met klanten en onder collega’s werd er gezellig gekletst in de pauzes. Nu nog steeds trouwens 😉 Ik werd in de eerste week ook meteen betrokken bij activiteiten buiten werk, zoals hardlopen.

We hebben regelmatig uitjes, de Dam-tot-Damloop staat ook alweer op de planning! 

Hardlopen?

Ja! Wekelijks gaan we in Zaandam een rondje hardlopen na werk. Wie mee wil mag mee, het hoeft natuurlijk niet. Het groepje collega’s dat meegaat wisselt dus wel eens. Maar het werkt super-motiverend en het is heerlijk om na een dag werken nog iets te doen in de buitenlucht. Heel leuk dat dat dan samen kan.

Klinkt goed, is het team zoals je had verwacht?

Nou, nog beter eigenlijk. Ik wist namelijk niet zo goed wat ik kon verwachten. Er stond wel iets in de vacature over ‘werken met leuke collega’s’, maarja, staat dat niet in bijna elke vacature? Dat is toch altijd nog maar even aanzien, haha. Maar het is helemaal waar hoor! Het is gewoon heel gezellig en we doen veel dingen buiten werk. Zo hebben we regelmatig uitjes, zijn we eens samen naar het strand geweest en doen we sportieve activiteiten, zoals hardlopen dus. De Dam-tot-Damloop staat ook alweer op de planning! 

En omdat ik verteld had over boulderen, was iedereen gelijk enthousiast en mocht ik meteen een uitje organiseren in mijn tweede maand werken. Iedereen ging mee boulderen in de klimhal waar ik altijd kom, het was heel gezellig!

Werken Zaandam Boulderen

En is de baan ook zoals je had verwacht? Wat heeft je verrast?

De werkzaamheden zijn zoals ik had verwacht, prima! Wat ik leuk vind is dat ik me meteen serieus genomen voelde, want er werd me in m’n eerste week al gevraagd of ik mee wilde denken over nieuwe producten die we zouden kunnen gaan verkopen. Iedereen heeft hart voor de zaak. Dat heeft me wel positief verrast. We denken mee hoe er meer omzet gehaald kan worden en delen kennis over de producten, maakt niet uit wat voor functie je hebt. En we krijgen de mogelijkheid om cursussen/clinics te volgen over de producten die we in de winkel hebben, dat vind ik ook erg tof en leerzaam.

Iedereen heeft hart voor de zaak. En we krijgen de mogelijkheid om cursussen/clinics te volgen.

Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Dan een laatste vraag… Wat is je favo Vrijbuiter-product of wat staat er nog hoog op je verlanglijst?

Oeh, lastig. Een zwembad voor in de tuin zou wel heel tof zijn! Van de zomer maar eens kijken wat we allemaal hebben. Haha, dan komt die personeelskorting wel van pas!

Net als Claudia werken in een gezellig team van Vrijbuiters? Bekijk hier onze vacatures.

Lees alle verhalen van Vrijbuiters!

Dankjewel Claudia!

Wat vond je van dit artikel?