Twee mensen op de piste
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Wintersport gadgets

28 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Wintersportgadgets

Je kunt op wintersport op 3 manieren andere wintersporters imponeren: met je skills op de piste, met je wintersportgadgets, of met je après-ski vaardigheden. Glij jij de piste meer liggend dan staand naar beneden? Gelukkig heb je dan je gadgets nog om de aandacht mee af te leiden. Ben je een echte doorgewinterde wintersporter en glij je met speels gemak van elke berg af? Dan maken de juiste wintersportspeeltjes jou tot de eindbaas van de piste. Wij van Vrijbuiter zijn dol op wintersport en we zetten daarom onze 5 favoriete gadgets voor jou op een rijtje. Want laten we eerlijk zijn: waar zijn we in het leven zonder gadgets?

GoPro camera

Je kent ‘m vast al wel: de GoPro. Het is een kleine camera die valbestendig is en alle weersomstandigheden aankan. Je bevestigt de GoPro makkelijk op je helm of met behulp van een speciale sluitende band aan je borst. Zo neem je in  ‘first person view’ op wat jij ziet als je de berg afglijdt. Dit levert, een beetje afhankelijk van je skills, zeer spectaculaire beelden op. Vlieg jij nog regelmatig onderuit op de piste? Dat geeft niets, de GoPro kan wel tegen een stootje en een paar goede valpartijen op video is voor iedereen leuk! Oke, behalve voor jezelf dan misschien.

Slimme wintersportbril

Het is één van de grootste ergernissen van de wintersporter: de beslagen bril. Gelukkig voor ons staat de technologie niet stil en koop je tegenwoordig wintersportbrillen die niet beslaan. Door een techniek van 2 lagen lenzen en een speciale ‘anti-fog coating’, beslaat je bril nooit meer. Ook op het gebied van lenzen blijven de ontwikkelingen interessant. Zo zijn er nu al type lenzen waar je meer detail en diepte mee ziet dan met je blote oog.

Handschoenen met verwarming

Altijd last van koude handen tijdens de wintersport? Dit tijdperk is voorbij. Want – je gelooft het niet – er bestaan tegenwoordig handschoenen met verwarming. Je laadt ze op aan de stroom en geniet vervolgens tot wel 4 uur lang van warme handen. Wij adviseren je om niet aan iedereen op wintersport te vertellen dat je verwarmde handschoenen hebt. We zijn namelijk als de dood dat iedereen ze aanschaft en dat de piste smelt van al die warme handjes.

Wintersporthelm met muziek

Sommige wintersporters vinden het dragen van een helm niet zo stoer, maar dan kennen ze deze helm nog niet. Er bestaat namelijk een wintersporthelm met ingebouwde speakers. Zet je favoriete playlist aan en glij swingend naar beneden. Let wel op dat je de muziek niet te luid zet. Net als in het verkeer geldt: een muziekje aan mag, maar het is gevaarlijk als je helemaal geen omgevingsgeluiden meer hoort.

Wintersport apps

Wil je weten hoe snel je van de berg ging, hoeveel meters je hebt gemaakt, of ben je je wintersportmaatjes kwijtgeraakt op de piste? Gelukkig bestaat tegenwoordig overal een app voor. Er zijn heel veel apps beschikbaar voor de wintersportliefhebber, maar 2 daarvan willen we echt even met je delen. De eerste must-have app heet: Ski Tracks. Deze app registreert je snelheid, het aantal afgelegde meters en zelfs hoe steil je afdaling was. Een andere must-have app is: Snowciety. Het is een sociaal netwerk voor de echte wintersportfan. Als je vrienden de app ook hebben, zie je altijd op een kaart waar ze uithangen. Daarnaast hebben de meeste wintersportgebieden ook nog een eigen app. Hierin vind je een handig overzicht van alle pistes in het gebied.

Met deze gadgets op zak is je uitrusting compleet, dubbel checken of je nog meer voorbereiding nodig hebt? We hebben alles voor je op een rij gezet.

Bekijk ook onze handige paklijst voor de wintersport, afvinken maar!

Wat vond je van dit artikel?