Twee vrouwen bij een vuurtje in noorwegen
  • Vrijbuiters aan het woord

Wintersport, Sabina’s avontuur in Noorwegen

15 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 1 min

Sabina’s avontuur in Noorwegen

Bekijk het winterse landschap eens op een andere manier; vanaf een hondenslee!

We besloten het dit jaar eens over een andere boeg te gooien, ons jaarlijkse voorjaarstripje ging naar de sneeuw in Noorwegen. Online hadden we via Buro Scanbrit al veel gelezen over huskytochten die je hier kunt maken, dus dit kreeg ook een plekje op onze planning.

Na aankomst op een heuse huskyfarm in het plaatsje Geilo maakte we voorafgaand aan de tocht eerst kennis met de husky’s. Een paar leuke selfies met de honden voor in het fotoboek konden natuurlijk niet ontbreken. Nadat de zes honden netjes aan de slee waren gekoppeld en de instructies waren gegeven, kon het avontuur beginnen. Gelukkig waren we goed aangekleed met een baselayer en heerlijk warme handschoenen van Hestra, want koud was het zeker!

Met één iemand op een rendierhuid in de slee en een bestuurder achterop sjeesde we door de verse sneeuw. Langs meren, bossen en open vlaktes. En dat was ook óp de slee nog best hard werken, want die honden wilden maar één ding; vol gas! De husky’s leken onuitputbaar. Na onderweg nog een keer van bestuurder te
zijn gewisseld kwam er helaas weer een einde aan de prachtige tocht. Tijd om met een lekker warm drankje en serinakaker (typisch Noorse boterkoekjes) op  te warmen bij het vuur.

Sabina Korevaar, Content Specialist     

Smaakt dit naar meer? Ontdek ook Tessa’s winteravontuur in Kyrgyzstan en bekijk onze handige paklijst voor de wintersport, afvinken maar!

Wat vond je van dit artikel?