Gele Hestra handschoenen
  • Activiteiten
  • Inspiratie
  • Merken

Zijn Hestra handschoenen het waard?

11 januari 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 3 min

Zijn Hestra handschoenen het waard?

Een veel gestelde vraag die wellicht ook door jouw hoofd gaat bij het bekijken van ons Hestra assortiment. De hoge kwaliteit handschoenen van Hestra staan erom bekend jouw ski-ervaring comfortabel én veilig te maken. Essentieel om jouw wintersport te doen slagen! Een waardevolle investering dus, maar waarom dan precies? We geven je graag antwoord op die vraag om jou te kunnen helpen die weloverwogen beslissing te nemen.

Waarom Hestra?

Eén van de beste manieren om de veelgestelde vraag ‘Zijn Hestra handschoenen het waard?’ te beantwoorden is het lezen van recensies. Treeline Review, een bekende reviewer van outdoor-uitrustingen heeft de Hestra handschoenen op plek nummer 1 gezet in zijn lijst van beste skihandschoenen. Ze worden benoemd als de beste ‘allround’ handschoenen op basis van comfort, duurzaamheid, warmte, behendigheid en waterdichtheid.

De Hestra handschoenen oogsten dus overweldigend veel positieve recensies op diverse websites. Met name de ‘Fall Line’ handschoenen hebben net dat beetje extra dan de gemiddelde skihandschoen. Ze zijn zeer effectief voor zowel off-piste, piste als touring.

Waterdicht

Een andere vraag van veel skiliefhebbers die op zoek zijn naar de best betaalbare skihandschoenen is; ‘Zijn Hestra handschoenen waterdicht?’. Het overgrote deel van de Hestra handschoenen heeft een buitenkant van leer die ervoor zorgt dat de handschoenen waterdicht zijn. De polyester voering voert het vocht weg en de schuimisolatie rondom elke vinger houdt je handen heerlijk warm. Zelfs als de handschoenen vochtig zijn. Een potje sneeuwballen tussendoor is dus geen enkel probleem!

Daarnaast zijn er handschoenen met een verstelbaar manchet van neopreen. Dit zorgt ervoor dat de handschoen goed op z’n plaats blijft tijdens het skiën en dat de sneeuw uit de buurt van je lekkere warme handen blijft. Dankzij de naden aan de buitenkant is de grip op jouw skistokken nog comfortabeler voor een zorgeloze klim bergopwaarts en smooth afdaling. De handschoenen van Hestra sluiten naadloos aan op de handpalm. Zelfs het uitvoeren van taken waarbij jouw fijne motoriek om de hoek komt kijken, zoals het plukken van grassprieten of het ontgrendelen van de dakkoffer, is geen enkel probleem.

Is het een goed merk?

Voordat je überhaupt besluit Hestra handschoenen te kopen, wil je eerst weten of het een goed merk is. Om bij het begin te beginnen; Hestra is een Zweeds bedrijf dat is opgericht in 1936. Een echt familiebedrijf, gerund door de inmiddels vierde generatie. Het ontwerp en de ontwikkeling van de handschoenen gebeurt in het Zweedse dorp Hestra. Weet je ook gelijk waar de merknaam vandaan komt 😉

Van A tot Z, het bedrijf heeft de volledige controle over het hele proces. Van de inkoop van grondstoffen zoals stof, wol en leer tot de hele productieketen. Veel producten van Hestra worden handgemaakt door deskundige handschoenmakers. Allemaal factoren die duiden op de toewijding van Hestra om jou topkwaliteit te leveren.

Zijn de Hestra handschoenen nu écht de moeite waard?

We sommen de kernmerken die Hestra handschoenen tot de beste skihandschoenen maken graag nog even voor je op;

Gebruik van leer
Leren skihandschoenen zijn niet alleen extreem comfortabel, maar ook zeer duurzaam en soms zelfs goedkoper dan synthetische stoffen. Hestra handschoenen zijn gemaakt van waterafstotend, hoogwaardig rundleer dat volledig is geverfd in plaats van alleen aan het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke kenmerken van het leer in de loop van de tijd behouden blijven. Optimale schuimisolatie biedt superieure warmte en comfort in vochtige omstandigheden, terwijl de polyester voering het vocht weghoudt. Daarnaast geeft het leer een natuurlijker gevoel in vergelijking met synthetische stoffen en is het doorgaans flexibeler.

Warmte
Als jij tijdens het skiën vaak koude vingers hebt, zou een vraag kunnen zijn; ‘Welke Hestra handschoenen zijn het warmst?’. Bij wintersportgebieden met extreem koude temperaturen kan het aanschaffen van de juiste skihandschoen een uitdaging zijn. Veel goedkopere skihandschoenen zijn niet warm genoeg om optimaal comfort te garanderen bij temperaturen ver onder het vriespunt. En je zit niet te wachten op koude handen tijdens je ritje in de stoeltjeslift. Hestra handschoenen met een fleece- of vol voering zijn in dit geval ideaal.

Duurzaam
Als we het hebben over skihandschoenen is duurzaamheid een heel belangrijk kenmerk om rekening mee te houden. Je gebruikt de handschoenen immers niet het hele jaar rond en je zit er niet op te wachten elk winterseizoen weer nieuwe handschoenen aan te schaffen. Dan zit je met de Hestra handschoenen goed! De leerlaag die de vingers en de hele handpalm omsluit vertoont zelfs na regelmatig gebruik geen tekenen van slijtage.

Gebruiksgemak
De Hestra handschoenen helpen jou bij het vinden van een optimale pasvorm en een super fijn gebruiksgemak. Dankzij de bevestigingsbanden zitten de handschoenen als gegoten én altijd op de juiste plek. Dus als je op zoek bent naar een ideale combinatie van warmte, comfort en bewegingsvrijheid, dan ben jij op zoek naar de skihandschoenen van Hestra.

Ontdek ook de beste jassen van Jack Wolfskin!

Wat vond je van dit artikel?