Vrouw pakt haar tas in met eagle creek
  • Activiteiten
  • Inspiratie
  • Merken

Zo pak je je backpack in met Eagle Creek!

5 mei 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Zo pak je je backpack in met Eagle Creek!

Maanden geleden begon de voorpret. Je inlezen, alles uitzoeken en boeken. Nu is het dan echt zover, je backpack avontuur gaat bijna beginnen. Je backpack ligt al klaar om ingepakt te worden, maar wat neem je nu eigenlijk allemaal mee? Hoeveel (of hoe weinig)? En wat is handig om bij je te hebben? We got you! We nemen je mee in ons inpak proces.

De eerste tip die we voor je hebben is: werk gestructureerd en denk rustig na over wat je allemaal mee wil/moet meenemen. We raden je aan om met een paklijst te werken. Dit is niet alleen handig, het afvinken geeft ook nog eens een voldaan gevoel. Weet je niet waar je moet beginnen met het schrijven van je paklijst? Gelukkig hebben wij paklijsten voor elk avontuur, zo ook over backpacken! Pas de lijst natuurlijk wel aan, aan je bestemming. Thermokleding hoeft echt niet overal mee naartoe ;).

Tijd om alles te verzamelen! Leg alles wat je nodig hebt bij je backpack en besef je even dat je dit mee gaat nemen op je rug. Krijg je nu al stressvlekken? Misschien moet je nog eens goed nadenken over die extra broek of die extra schoenen die je mee wilt nemen. Bang dat je te weinig kleding mee hebt? Ook in Mexico, Thailand, Australië of Japan hebben ze gewoon wasmachines. Daarnaast is het handig om een mini wasmiddel mee te nemen, dan was je die onderbroeken, shirtjes en sokken gewoon zelf in de wasbak. Back to basic!

Dan is het nu echt tijd om alles in te pakken. We raden je aan packing cubes mee te nemen. De Essentials Set van Eagle Creek heeft 3 cubes van verschillende maten én kunnen helemaal open geritst worden. Zo hoef je niet te graaien naar iets wat onderop zit. Meer of minder cubes nodig? Ze worden ook los verkocht. Nog 1 extra tip: rol je kleding op. Dit bespaart ruimte én kreukels.

Inhoud backpack
Here we go - Pak je backpack in!

Zit alles in de cubes? Dan is het nog belangrijk om het gewicht te verdelen. Daardoor val je niet zomaar achterover, dat ziet er zo knullig uit 😉 Probeer alle vakken te benutten, backpacks zijn ontworpen om op een handige en efficiënte manier ingepakt te worden. Als laatste, en misschien logische tip, zorg dat belangrijke spullen binnen handbereik zijn ingepakt.

Klaar voor vertrek! Bij sommige backpacks (bijvoorbeeld de Osprey Fairview 55) kun je de schouder en heupbanden wegristen, zo beschadigd er niets tijdens het reizen. Heeft je backpack deze mogelijkheid niet? Overweeg dan een flightbag te gebruiken. Als aller aller laatste tip: koop een TSA slotje. Zo zit je backpack veilig op slot, maar kan de douane indien nodig toch een check uitvoeren zonder het slot kapot te maken.

Veel plezier tijdens je reis, oké en dan nog één laatste advies: geniet!

Alvast inspiratie opdoen voor je volgende backpack avontuur? Reis met Sabina door Azie!

Wat vond je van dit artikel?