• Inspiratie

Zomer in de tuin

16 juni 2023 · Aangepast op 15 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Zomer in de tuin

Het is 25 graden en een heerlijk licht briesje streelt je huid, en op de barbecue liggen een paar verrukkelijke biefstukjes op je te wachten. Je schenkt jezelf nog een wijntje in en ploft neer op je tuinstoel. “Wordt het leven nog beter dan dit?” Vraag je jezelf af…

5 minuten later. De temperatuur is gezakt met 10 graden. Het lichte zomerse briesje in veranderd in een rukwind van kracht 9. Je kunt nog net een tuinstoel ontwijken die je om de oren vliegt, terwijl je glas wijn zich voor de helft gevuld heeft met regenwater. Je ziet je biefstukjes onder de schutting van de buurman door drijven. Opeens weet je het zeker… je verhuist naar een warm exotisch land. Voordat je je spullen pakt en vertrekt, lees dan eerst even hoe het ook kan.

Tuinverwarming

Met tuinverwarming is het ook op minder warme dagen prima vertoeven in je tuin. Wil je je tuin op een gezellige en romantische manier verwarmen? Kies dan voor een vuurkorf of houtkachel. Het is heerlijk om op een zomeravond met z’n allen rond het vuur te zitten. Je hebt wel altijd genoeg hout nodig om de hele avond te kunnen stoken en hou er rekening mee dat je kleren een beetje naar rook gaan ruiken. Als je dit grote nadelen vindt, kun je beter kiezen voor een heater; deze heb je in alle soorten en maten. Zo heb je grote staande heaters, maar ook heaters die je aan het plafond ophangt of aan de muur bevestigt. Handig toch? En lekker warm natuurlijk.

Buiten eten

Bij buiten eten, denk je al snel aan barbecueën. En dat is terecht, want geef toe, wie houdt er nu niet van? Naast de oude vertrouwde kolenbarbecue, kiezen steeds meer mensen voor een barbecue op gas of elektriciteit. Het grote voordeel aan dit type barbecue is het gebruiksgemak. Aanzetten en gaan! Toch is er meer in het ‘buiten-eten-leven’ dan alleen de barbecue. Ken je de Zuid-Afrikaanse Skottelbraai bijvoorbeeld al? Het is een grote ronde bakplaat die op poten staat, ideaal voor het bereiden van vlees, maar ook groenten gaan hier prima op.

Tuinmeubels

Plof er maar lekker bij neer! Ben je wel een beetje klaar met de plastic tuinstoel? Dan is een loungestoel of loungeset zeker wat voor jou; comfortabeler wordt het namelijk niet. Met een loungeset geniet je van het zitcomfort van je woonkamer, maar dan buiten! Bijkomend voordeel: een loungeset waait zelfs bij harde wind niet zomaar weg.

Partytent

Je kent het wel, een plaatselijke stortbui precies boven je tuin, en dat terwijl Piet het barbecueweer toch echt een 9 gaf. Een dak boven je hoofd doet wonderen. Je vindt partytenten tegenwoordig in vele uitvoeringen: van de ouderwetse vierkante tent, tot stijlvol gevormde moderne tenten. Zit je graag uit de wind? Overweeg dan een partytent met zijwanden. Met een goede partytent blaas je geen enkel feestje meer af door slechte weersomstandigheden. Nodig je familie, vrienden en buren uit en let’s get the party started!

 

Lees al onze inspiratie blogs!

Wat vond je van dit artikel?